Tegenwoordig is een theoriecertificaat voor de bromfiets niet meer voldoende om een brommer te mogen besturen. Iedereen die een brommer of scooter wil besturen moet in het bezit zijn van een apart rijbewijs (AM). De brommerrijlessen kun je bij Rijschool Start geheel naar wens inrichten. Bij Rijschool START is het mogelijk je theorie en praktijk in 1 dag te doen. Bij Rijschool Start kan het allemaal!
 

30 jarige jubileumactie

  • Bromfietsencuristen krijgen €30,-- korting op een complete bromfietspakket (theorieboeken + theorie-examen).
  • 1 losse les is €35,-- en voor 5 lessen betaal je €150,--
  • Complete dagcursus: bromfietspakket van €350,-- (5 uur rijles, incl. praktijkexamen).

Voorwaarden: Theorie certificaat is behaald.
 

Waarom onze brommer rijlessen

Brommer opleiding in 1 dag?

Haal hier je theorie en praktijk

Vanaf je zestiende mag je voor het eerst een bromfiets besturen. Op een bromfiets voel je je vrij, je bent onafhankelijk van anderen en komt een stuk sneller van A naar B dan lopend of met de fiets. Het enige dat je hoeft te doen is praktijk en theorie examen. Bij www.rijschool-start.nl is je bromfiets theorie leren een fluitje van een cent! Na de bromfiets theorie cursus heb je een hoge kans van slagen voor je CBR examen.

Hoe werkt de bromfiets theorie cursus

De bromfiets theorie cursus word ook verzorgt door rijschool START. Je kunt kiezen voor één of meerdere cursusavonden. Tijdens de bromfiets theorie cursus beantwoord je in een aantal uur vragen die je ook tijdens je echte theorie examen zult krijgen. De vragen die je fout hebt of niet begrijpt worden uitvoerig doorgenomen en uitgelegd tijdens de cursus, totdat je er klaar voor bent.

De voordelen van de bromfiets theorie cursus

Dagenlang thuis saaie bromfiets theorie leren is verleden tijd. Snel en gemakkelijk je bromfiets theorie oefenen. De slagingskans van je bromfiets theorie examen is na de cursus 90%. De vragen tijdens de bromfiets theorie cursus zijn hetzelfde als tijdens het CBR examen. De examendatum van je bromfiets theorie examen kan gepland worden vanaf de dag na je laatste bromfiets theorie cursusavond.

Brommen theorie-examen doen

Wil je je bromfietsrijbewijs halen? Dan doe je eerst theorie-examen. Als je bent geslaagd kun je pas rijles bij een rijschool nemen. Je mag al vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen. Met een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) heb je geen apart rijbewijs bromfiets nodig. Je hoeft dan geen examens te doen. Je theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten. Je krijgt 50 vragen: meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen. Je moet 44 vragen of meer goed hebben. Het theorie-examen toetst je kennis van de verkeersregels. Natuurlijk komen ook verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod.

Examen brommobiel

Slaag je voor het examen bromfiets dan mag je ook in een brommobiel rijden. Andersom geldt dat niet voor het aparte praktijkexamen brommobiel. Ben je geslaagd, is je theorie certificaat 1,5 jaar geldig.

 

PRAKTIJKEXAMEN BROMFIETS

Je gaat je praktijkexamen bromfiets doen. Voor het eerst? Of misschien is het een herexamen. Check vooraf of je alle benodigde documenten bij je hebt. En zorg dat je op tijd aanwezig bent op het examencentrum.

Wat neem je mee naar het examen?

  • Je geldige identiteitsbewijs. Zonder identiteitsbewijs kun je geen examen doen;
  • Je geldige theoriecertificaat AM;
  • De officiële uitnodiging voor je praktijkexamen.

Hoe verloopt het praktijkexamen?

Een praktijkexamen bromfiets duurt totaal 45 minuten. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent (ongeveer 15 minuten van tevoren). Dat geeft rust, zo vlak voor je examen. Ga zitten tot je examinator je roept. Je legt het examen af op een bromfiets (geen snorfiets, trike of quad). Je rijinstructeur mag meerijden (op een eigen bromfiets) en bij het eindgesprek met de examinator aanwezig zijn. Het examen verloopt zo:

Je maakt eerst kennis met de examinator. Die legt uit hoe je examen verloopt.

Je examinator controleert je identiteitsbewijs. Ook checkt hij of je bent geslaagd voor je theorie-examen.

Je krijgt van de examinator een ontvangertje (dit is een oortje daarmee kun je de aanwijzingen en opdrachten van de examinator tijdens de rit horen.)

Hierna begint de rit. Die duurt ten minste 25 minuten.

De examinator volgt je op een bromfiets.

De examinator toetst of je vlot, veilig en zelfstandig kunt deelnemen. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.. De examinator let onder andere op:

- Je beheersing van de bromfiets

- Kijkgedrag

- Of je op de juiste manier voorang verleent

- Inhalen, rijden op kruispunten en berijden van rotondes

Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid om te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum aan tafel te horen of je geslaagd bent.